Suurentavat apuvälineet pienen tekstin lukemiseen

 • Kun silmälasit eivät riitä, apu voi löytyä erilaisista suurentavista apuvälineistä sekä lisätarvikkeista. Näitä löydät tuoteryhmistä suurennuslaitteet, ohjelmat ja muut tuotteet.

  Suurennuslaitteet

  Valikoimastamme löytyy suurennuslaitteita pienistä mukana kannettavista laitteista aina 27-tuuman näytöllä varustettuihin pöytämalleihin saakka. Paitsi säädettävä suurennus, laitteissa on aina myös mahdollisuus parantaa kontrastia esimerkiksi huonosti erottuvassa sanomalehtitekstissä. 

  Ristisanojen täyttämiseen ja joulukorttien kirjoittamiseen avuksi voi olla suurennuslaite, jonka kameran alla on riittävästi tilaa käsin kirjoittamiseen. Laitteen eteen sijoitettu kamera saattaa olla ratkaisu silloin, jos teet mielelläsi käsitöitä. Jos taas suurennuslaitteessasi on kaukokamera, voit katsoa valkokankaalla näkyvän Power Point -esityksen omalta näytöltäsi tai tarkkailla vaikka lintulaudalla vierailevia lintuja. 

  Ohjelmat

  Tietokonenäytön suurentamiseen on useita tapoja. Voit esimerkiksi käyttää koneesi omaa suurennuslasitoimintoa, joka toimii hiirellä. Saatavilla on lisäksi erillisiä suurennusohjelmia, jotka suurentavat tietokoneen koko näkymän tai vain osan siitä. Tarvittaessa tietokonetta voi käyttää myös kahdella näytöllä siten, että toisessa kuva näkyy suurennettuna ja toisessa normaalikokoisena.

  Muut tuotteet

  Saatavana on myös suurikontrastisia näppäimistöjä, joissa on taustavalaisu tai erillinen valaisin. Tavallista näppäimistöä voi parantaa kiinnittämällä näppäimiin tarrat, jotka tuovat merkit selvästi esiin. 

  Oikea apuväline löytyy neuvoa kysymällä ja kokeilemalla. Ota rohkeasti yhteyttä!