Apuvälineen tehokas käyttäminen

 • Nykyaikaiset elektroniset apuvälineet ovat erittäin hyviä ja tehokkaita apuvälineitä, joiden mahdollisuuksiin kannattaa perehtyä. Koska saatavana on sekä kuntoutukseen kuuluvaa maksettua käytönohjausta että erikseen hankittavaa opastusta, kenenkään ei tarvitse tuskailla yksin ”tottelemattomien laitteiden” kanssa.

  Milloin käytönohjausta kannattaa hakea?

  Käytönohjausta voi ja kannattaa hakea laitteen koko käyttöiän ajan. Uuden apuvälineen käyttöönottovaiheen lisäksi käytönohjaus voi olla tarpeen esimerkiksi silloin, kun olemassa olevan laitteen ohjelmistoihin tai järjestelmiin tulee päivityksiä.

  Keneltä käytönohjausta saa?

  Ohjauksen toteuttaa jokin apuvälineisiin ja ohjaukseen erikoistunut ammattitaho, esimerkiksi Näköpiste. Kun ohjaaja tuntee ongelmanratkaisun periaatteet, saat selkeää ja täsmällistä neuvontaa sinulle tärkeisiin asioihin.

  Käytönohjaus Näköpisteen kanssa

  Näköpisteen käytönohjaajat ovat toimineet alalla pitkään, ja lisäksi heidän kokemuksensa ja ammattitaitonsa apuvälineiden käyttämistä on hyvin monipuolinen. Tämän ansiosta he osaavat tarkastella apuvälineiden toimintoja asiakkaan henkilökohtaisten painotusten mukaan.

  Näköpiste voi antaa käytönohjausta fyysisesti tai verkon kautta esimerkiksi koulutustiloissa, kotonasi tai työpaikallasi. Työkäyttöön tarkoitettujen apuvälineiden kohdalla on otettava huomioon, että niiden käytönohjaus käsittää ainoastaan apuvälineen toiminnot, ei opastusta työtehtäviin liittyvien sovellusten ja järjestelmien käytössä.

  Muut laitteet ja yksityishankinnat

  Käytönohjaajamme neuvovat mielellään myös esimerkiksi matkapuhelimen aputoimintojen mukauttamisessa ja käytössä. Lisäksi kauttamme voi hankkia käytönohjausta yksityisesti hankituille vaativille apuvälineille.