Ratkaistaan apuvälinetarpeesi yhdessä

Apuvälineen valinta

Kerro meille, mitä haluat tehdä ja me kerromme, millä apuvälineillä se onnistuu! Kokemuksemme avulla löydät parhaan ratkaisun haasteiden voittamiseen ja uusien mahdollisuuksien hyödyntämiseen.

Koska jokaisen ihmisen elämäntilanne on ainutlaatuinen ja tarjolla on paljon erilaisia apuvälineitä, apuvälineen valinta voi olla jopa tärkeämpi vaihe kuin sen tuleva hyödyntäminen. Siksi valinnassa kannattaa aina käyttää apuna asiantuntijaa, jolla on mahdollisimman paljon kokemusta erilaisten apuvälineiden tarjoamista ratkaisuista.

Lue lisää apuvälineen valinnasta

Apuvälineen hakeminen

Modernit apuvälineet tuovat tehokasta apua näkemisen ja lukemisen haasteisiin. Ne ovat tärkeitä hankintoja, jotka voivat kuulua esimerkiksi lääkinnällisen tai ammatillisen kuntoutuksen piiriin.

Joskus myöntäjä voi olla vakuutusyhtiö tai jokin muu toimija, ja lisäksi apuvälineitä hankitaan myös itse, sillä niiden hyöty on helposti moninkertainen investoinnin suuruuteen nähden.

Me ohjaamme sinut oikeiden palveluiden piiriin ja autamme tarvittaessa apuvälineen hakemisessa. Valikoimamme on myös yksityisasiakkaiden saatavilla.

Lue lisää apuvälineen hakemisesta

Apuvälineen käyttäminen

Paras apuväline on apuväline, josta on hyötyä! Osittain tai kenties kokonaan käyttämättä jäävä laite ei ole kovin onnistunut ratkaisu, mutta onneksi ongelman voi torjua käytönohjauksella.

Käytönohjaus on ammattilaisten antamaa opastusta, jossa apuvälineen ominaisuudet tulevat tutuiksi ja rohkeutesi kasvaa. Opit käyttämään apuvälinettäsi nopeammin ja varmemmin sekä löytämään siitä lisää mahdollisuuksia.

Käytönohjaus kuuluu apuvälineen myöntäjien maksamiin kustannuksiin, ja sitä kannattaa hakea aloitusvaiheen lisäksi apuvälinekäytön tehostamiseen sekä silloin, kun jokin käyttöympäristössä muuttuu. Voimme tarjota myös lisäohjausta sekä opastusta esimerkiksi puhelimen ja jonkin muun teknisen laitteen käyttämiseen.

Lue lisää apuvälineen käyttämisestä

Kun jokin muuttuu

Kun jokin elämässäsi muuttuu eivätkä nykyiset apuvälineet vastaa tarpeitasi, olemme taas apuna toimivan ratkaisun löytämisessä. Laaja valikoimamme tarjoaa paljon vaihtoehtoja.

Uuden tilanteen selvitys alkaa kartoituksella, jota voit saada muun muassa näkötilanteen, työ-/opiskelupaikan tai vaikka laitteen käyttöjärjestelmän muuttuessa. Käymme kartoituksessa läpi nykyisten apuvälineittesi sopivuuden sekä uusien apuvälineiden ja käytönohjauksen tarpeen.

Hakuprosessin jälkeen autamme sinua jatkamaan uudessa tilanteessa entistä paremmin varustautuneena!

Lue lisää tilanteen muuttumisesta