Hyvää joulua: kuvia sanoilla

Blogi 22.12.2023 09:49

Tekoäly on osannut jo pidemmän aikaa kuvailla kuvia sanallisesti. Tosin, monesti konekäännösten myötä kuvien kuvauksissa on ollut kaikenlaista kummallista kuten, että olohuoneessa on taulukko. Mikä taulukko? Jaa, table. Sama sana toki tarkoittaa myös pöytää, mutta taulukko mikä taulukko.

Nytpä on meidän joulukorttikuva ihan kerta kaikkiaan sellaisen henkilön tekemä, joka ei näe kuvia käsitellä ollenkaan. Uudenlainen tekoälytyökalu mahdollistaa kuvan luomisen sanoista. Tämähän on niin kuin kuvailua toisin päin: kirjoitetaan sanallinen kuvaus siitä, mitä kuvassa pitäisi olla ja tekoäly luo näillä ohjeilla kuvan. Kyseinen työkalu löytyy Microsoftin Bingistä, www.bing.com. Sieltä löytyy kuvanluontityökalu, jolle sanallisia ohjeita voi kirjoittaa. Palvelu on ilmainen, mutta se vaatii  Microsoft-tilin.

Käskin tekoälyä tekemään kuvan, jossa on iso, ruskea ystävällisen näköinen pöllö, jonka kynsissä on sydämen muotoinen pipari. Piparissa lukee: Hyvää joulua. Taustalla talvinen maisema. Taisi teksti tulla pipariin in Lontoon murre, mutta muutenpa kaiketi kuva on sellainen kuin pitikin.

Tämän kuvan myötä Näköpiste Polar Printin koko tiimi toivottaa oikein hyvää ja rauhallista joulun aikaa.

 

Takaisin blogiin