Hiiren rap chat ja muita ääniavustajan väärin kuulemia kummallisuuksia

Blogi 02.01.2024 12:32

Rap-artistiksi pukeutunut hiiri seisoo mikrofonin edessä. Oikealla puolella iPhone, jossa Siri avoinna. Näytöllä näkyy myös epäselviä tekstiviestejä.Paljon puhutaan siitä, että erilaiset ääniavustajat helpottavat näkövammaisten arkea. Hassua kyllä, meidän firmassa ääniavustaja Siriä käyttää meistä eniten Tuija, joka on ainut näkevä. Autoa ajaessa toki on helpompi laittaa muistutus Sirille. Ainakin selvinnee vähemmillä sakoilla.

Ääniavustajakin voi kuulla väärin – etenkin, jos on paljon taustamelua kuten nyt vaikka auton hurinaa. Pitkäänpä ihmeteltiin mm. sitä, mikä on hiiren rap chat. Sitten Tuija muisti, että hän oli käskenyt Siriä muistuttamaan hiirenloukuista mökille. Siri sitten päätteli että hiiren räpsät onkin hiiren rap chat.

Jos viestejä lähettää sanelemalla, voi silloinkin tulla lähettäneeksi sellaista, mitä ei välttämättä tarkoittanut. Saatan aamulla kääntyi muotoon saatana mulla, kerhosalista tuli kirkkosali jne.

Tiedänpä tapauksen, jossa ääniavustaja luuli jonkun puhuvan sille, kun ihminen kuunteli äänikirjaa tabletilla – sillä seurauksella, että kodin joka huoneessa alkoi soida bassovoittoinen teknonjytke klo 3 aamulla. Eittämättä siis ääniavustajat voivat tuoda kaikenlaista sisältöä itse kenenkin arkeen. 😊

Takaisin blogiin